Cum să ne atingem scopul în viață și să ne îmbunătățim viețile

De multă vreme, îmi dădea târcoale gândul scrierii unei mici cărți motivaționale, în felul în care înțeleg eu acest motivațional. Întrucât am văzut câtă cerere există pentru acest tip de cărți, mi-am spus că oamenii au nevoie să fie încurajați, uneori chiar duși de mână. Dar, din propria mea viață, am înțeles că uneori, pentru a ne atinge un scop, e nevoie de mai mult decât atât: e nevoie să știm unele legi nescrise ale vieții și Divinității. Și, astfel a apărut această carte – mai mult o broșură – în care am sintetizat câteva informații extrem de simple, și care au fost verificate în practică.

Excerpt:

Zece reguli pentru a avea succes

A avea succes nu este un proces complex și misterios, accesibil doar câtorva. A avea succes înseamnă doar să decoperi ceea ce poți face, dar nu ai știut până acum că poți, pentru că nu ai încercat niciodată. A avea succes înseamnă, de fapt, să muncești pentru a deveni cea mai bună versiune a ta, întrucât cea mai bună versiune poate realiza aproape orice. Și acest lucru, cere doar timp, și perseverență. Și să știm câteva reguli simple.

1.Să știi întotdeauna ce vrei. Dacă știi ce vrei, și nu schimbi direcția pe parcurs, atunci ai făcut deja primii pași spre succes.

2.Ai încredere în tine, și în ceea ce faci. Nu lăsa pe nimeni să îți spună că nu poți face un lucru,atunci când tu simți că poți. Și desigur, dacă ai un bun punct de pornire – adică, o bază reală pentru acest proiect!

3. Concentrează-te în principal asupra scopului tău, și înlătură lucrurile din viața ta care te pot distrage. Uneori, va trebui să faci aceasta doar pentru o vreme. Și a o face devine ușor atunci când îți iubești scopul. Pentru că, de fapt, numai scopurile pe care le iubești și îți aduc bucurie sunt cele care merită urmate.

4. Fă ordine în viața ta, și aranjează lucrurile în funcție de importanța lor pentru tine. Fii doar atent să nu devii prea concentrat asupra scopului tău pentru a mai vedea nevoile celor din jur.

5. Nu te descuraja la primul obstacol, și nu renunța ușor. Se spune că nu există căi netede către lucrurile care merită obținute.

6. Fii întotdeauna deschis, și gata să înveți lucruri noi. Nu neglija alte lucruri, care te pot aduce mai aproape de scop pe o altă cale, sau te pot îmbogăți ca persoană.

7. Încearcă să devii mai bun cu fiecare zi în ceea ce faci, și în ceea ce te-ar putea aduce mai aproape de scopul tău. Căci perfecțiunea reprezintă, de fapt, normalul, și atunci când te îndrepți spre perfecțiune, nu faci altceva decât ceea ce este corect.

8. Ajută-i și încurajează-i pe cei care au un scop, ca și tine. Atunci când faci bine, primești bine.Și după cum se spune, nici un om nu este o insulă.

9. Nu te pierde pe tine-însuți pe parcurs. Amintește-ți întotdeauna cine ești, care sunt valorile tale, și că adevăratul scop al vieții oricărui om este să devină cea mai bună versiune a sa. Întrucât, așa cum spune Pescărușul lui Richard Bach, a deveni cel mai bun Sine al tău, sau a deveni perfect, înseamnă ca felul tău de a iubi orice merită iubit să devină perfect.

10. Nu uita celelalte lucruri importante din viață: o atingere caldă, privirea unui copil, adierea vântului prin frunze, mirosul florilor. Căci fie și dacă nu îți atingi scopul, sau îl atingi abia la sfârșitul vieții, dacă ai aceste lucruri, vei fi întotdeauna bogat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s