Ce știm cu adevărat despre infecțiozitatea celor vaccinați cu vaccinul ARNm anti-covid 19

Se știe și se vede, desigur, că se derulează o adevărată campanie pro-vaccinare de către instituțiile oficiale. Motivul care a dus la lansarea aceasti campanii este ușor de înțeles, și este în sine benefic: dorința acută de a stopa această maladie, pentru a reveni, măcar în cea mai mare măsură, la normal – și din punct de vedere sanitar, și psihologic, și social, și economic. Miza este mare, și este ușor de înțeles, și chiar de apreciat, că guvernanții doresc să îi protejeze pe cei încredințați. Același lucru îl doresc, desigur, și medicii, și fiecare face toate eforturile în acest sens.

Însă, din păcate, mijlocul de protecție ales – sau mai bine-zis, care a fost impus într-o măsură guvernelor – este total inadecvat, și poate produce pe termen lung mai multe efecte adverse, sau cel puțin, la fel de multe, ca și boala în sine. Adică, este contrazis principiul de bază al medicinei: primum non nocere.

Desigur, nu există o informare adecvată, întrucât această metodă de vaccinare este atât de nouă, și netestată, încât nici nu este posibil să se știe totul acum. Nu îi putem judeca pe cei care preferă să acționeze pe principiul speranței că beneficiul va acoperi riscurile, poate e bine și să avem speranță. Însă, trebuie să privim totul cu înțelepciune, și să trecem lucrurile prin propria noastră rațiune, și chiar propria intuiție, întrucât în legătură cu acest subiect, nici cei mai mari specialiști în imunologie și genetică nu pot ști totul – ba chiar, se pot înșela cu atât mai mult cu cât sunt convinși că știu. Și aceasta, întrucât nimeni nu poate prezice cu exactitate cum va reacționa fiecare organism în parte la introducerea unei informații în celulă – este tehnica ucenicului vrajitor.

Desigur, putem spera că la nivel cantitativ, beneficiul va acoperi riscul, deși nici asta nu știm sigur. Însă în medicină, nu avem voie să privim lucrurile doar cantitativ: adică, accept că un oarecare procent va dezvolta efecte adverse grave, poate chiar la distanță de ani de zile, dar cu amendamentul că vom salva cu mult mai mulți. Cine își poate asuma această răspundere: de a induce în mod provocat nefericirea unor oameni, pentru a-i salva pe cei mai mulți? Partea oarecum mai bună, deși nu putem spune că e bună cu totul, este că aceștia nu sunt aleși nominal, ci e ca un fel de joc de ruletă: nu poți ști la cine va cădea numărul necâștigător. Însă, acesta poți fi tu-însuți, sau copilul, sau un om drag, sau un pacient care ți-a fost încredințat.

Ca să revenim la tema enunțată în titlul acestui articol, mă voi referi la un efect advers foarte puțin cunoscut al acestui nou vaccin, și anume: potențiala infecțiozitate a celor vaccinați, posibilitatea de a transmite boala celor din jur, ca și cum ar fi purtători sănătoși de virus. Desigur, nu este dovedit în majoritatea cazurilor, dar nici nu se poate exclude. Înșiși specialiști de marcă în domeniu recunosc acest lucru, cum este cazul prof. Jeffrey Bethony, profesot de imunologie, microbiologie și medicină tropicală la Washington University School of Medicine and Health Sciences. El spune: ”Nu este atât de greu să obținem un vaccin care să vă protejeze pentru a dezvolta cele mai grave forme de Covid 19, însă puteți deveni infectați și puteți răspândi infecția, fără să dezvoltați dv-înșivă boala. Există speranțe că cercetătorii vor ajunge să prevină transmisia (de către cei vaccinați), dar încă nu știm îndeajuns despre acest subiect.”

Iată ce spune și Susanna Naggie, profesor asociat în medicină la Duke University School of Medecine: ”În general, se crede că, dacă avem un vaccin care previne îmbolnăvirea, e echivalent cu a spune că se previne și infectarea, dar nu putem face această afirmație în 100% din cazuri.” Și mai departe. ”Noi abia am ajuns să avem acces la acest vaccin, și situația va fi la fel cel puțin pentru încă câteva luni, și căutăm încă răspunsuri la întrebările despre rolul vaccinului în transmitere (a infecției), și avem nevoie să continuăm încă măsurile publice de protecție (masca, distanțarea, etc.)”

Iată aici linkul la articolul complet: https://www.popsci.com/story/health/covid-19-vaccine-effective-prevent-spread-infection/

La urma-urmei, nu faptul de a trebui să continuăm cu măsurile de distanțare socială este cel mai grav – acesta este deja acceptat. Dar, să ne gândim puțin la consecințele acestei posibile răspândiri a infecției de către cei vaccinați. (Aceasta, lăsând de-o-parte alte posibile efecte adverse pe termen lung, despre care am vorbit în articolul precedent.) Să zicem că sunt medic și mă vaccinez, și am șansa să nu dezvolt nici un simptom, și nici un efect advers, întrucât am o bună imunitate, organismul meu nu conține prea multe toxine, și nici boli asociate nu am. Însă, dacă eu devin contagios pentru cei din jur – în primul rând familia, cei vârstnici din familie, apoi, pacienții cei mai vulnerabili – ce beneficiu avem cu toții ? Desigur, voi purta masca și mănuși, voi urma cele mai stricte măsuri de distanțare, dar totuși, aș fi un purtător sănătos de Covid, și nu ar fi atunci mai corect să mă izolez, să nu intru în contactat absolut cu nimeni? De fapt, acesta este însuși protocolul Covid 19.

Și atunci, ce utilitate ar avea acest vaccin, care ar impune izolarea celor vaccinați pentru o perioada variabilă, și ar împiedica exact pe cei care ar trebui să îngrijească pacienții, să își îndeplinească datoria?

Sau, soluția a doua (și cea dorită, probabil, de producătorii de vaccinuri): să se vaccineze într-o frenezie, tot ce mișcă, în jurul celor vaccinați inițial, pentru a nu-i expune unui pericol crescut de îmbolnăvire pe contacți.

Desigur, nu ader la teoriile conspiraționiste, adică, sunt convinsă că acest program de vaccinare grăbit și chiar disperat a fost conceput ca urmare a dorinței și speranței de a proteja cu orice preț marea majoritate a populației, și în acest scop, au fost acceptate și unele riscuri – fără să se cunoască însă prea bine acestea, chiar și de către factorii de decizie.

Dar, vestea bună este că, această pandemie ar putea fi oprită și altfel, fără experimente în masă – adică, prin mijloacele clasice de întărire a imunității generale, nespecifice, și desigur, prin schimbarea radicală a unui mod de viață nesănătos – cu alimentație nesănătoasă și stress nenecesar – cu un mod de viață conform legilor naturii și divinității. Și, îndrăznesc să afirm că, de fapt, peakul (sau peak-urile) au trecut, chiar și faza de platou a trecut, și acum pandemia este în descreștere, iar natura a găsit deja propria cale de a regla lucrurile. Acele cazuri în creștere de depistări ale persoanelor asimptomatice, sau cu simptome ușoare de Covid, nu sunt marca unei reluări a epidemiei – poate, nici măcar nu a existat un al doilea val ca atare – ci, de fapt, aceasta ar fi calea naturii de a induce imunitatea colectivă, fără efecte adverse necunoscute și potențial grave. Și nu servește la nimic să oprim aceste ”contaminări asimptomatice naturale” – inclusiv prin carantine foarte stricte, sau prin vaccinuri cu alura de SF – ba chiar, împiedicăm mersul naturii de a aduce stingerea pandemiei în felul cel mai nenociv. Desigur însă, că situația trebuie privită de la caz la caz, și se impune oricum protecția persoanelor vârstnice sau vulnerabile – însă, fără panică și măsuri polițienești.

Așadar, dragi colegi care v-ați vaccinat, aveți de ales, în primul rând, dacă vă faceți și vaccinul de rapel. Și, aveți încă de ales și dacă îl recomandați, sau nu, celorlalți – pacienților și propriei familii. Eu am toată încrederea că veți alege cea mai bună soluție, pentru fiecare situație în parte, pentru că am încredere în harul dăruit acestei profesii.

Paragraph

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s